Myt att lagstiftning är mer effektiv

Debatten om sexistisk reklam är viktig. Ännu viktigare är att se vad som fungerar och inte för att råda bot på denna typ av reklam.

Läs debattinlägget här

Nu söker vi experter till KIA-index

Vill du ingå i KIA-index nya Expertteam? Nu söker vi databasexperter, taggningsproffs och annonschefer m.fl

Läs mer och ansök här

Ny rapport hjälper dig!

Undrar du över andras budget? Hur stor del av omsättningen som läggs på reklam? Fördelning per branch eller företagsstorlek?

Läs mer om rapporten här

Vi är Sveriges Annonsörer

Varmt välkommen till Sveriges Annonsörer, intresseorganisationen för landets annonsörer.
Vi är marknadschefens bästa vän sedan 1924 och är stolta över att vara världens största annonsörorganisation med närmare 600 medlemsföretag, 2 000 varumärken och fler än 5 000 marknadsförare i vårt nätverk.
Läs mer om medlemskapet »

Ansök direkt!

Ett urval av våra medlemmar:

ICA Sverige: Stigs livs kärlek

ICA stödjer Rosa Bandet och därför har den senaste reklamfilmen ett lite annorlunda uttryck. Istället för det lättsamma manéret ägnas filmen åt bröstcancer för att bidra till Rosa Bandet-kampanjen och svensk cancerforskning.

 

ICA Sverige: Stigs livs kärlek

Senaste nytt i Biblioteket:

Mest läst på annons.se:

DETTA FÅR DU SOM MEDLEM

Genom att fokusera på effekt, bidra till inspiration och kunskap, samt bevaka och påverka omvärlden gör vi vårt bästa för att bygga upp ett brett tjänsteutbud för dig som medlem. Allt för att göra din vardag som annonsör lättare.

Hos oss får du till exempel expertrådgivning inom juridik, byråval, media och digital marknadsföring. Som medlem har du även möjlighet att ingå i något av våra professionella nätverk, eller gå på seminarier eller medlemsaktiviteter – helt kostnadsfritt. Och det är bara en del av allt vi har att erbjuda dig!

Just nu på bloggen Mötesplats Cision:

Schysst reklam till barn och unga – så gör du

”Jobbigt”, ”irriterande” och ”påverkande” är tre av de vanligaste orden som svenskarna använder för att beskriva reklam. Men hur ser attityderna ut bland barn och unga? Vi har för första gången frågat barn om deras inställning till reklam, och kan se att äpplet inte faller långt från trädet.

Läs hela inlägget på Mötesplats Cision

HOS OSS HÄNDER DET GREJER

Varje år arrangerar Sveriges Annonsörer närmare hundra seminarier, nätverksträffar och forskarluncher. Det mesta är exklusivt för dig som medlem och att delta ingår utan extra kostnad i ert medlemskap. Dessutom arrangeras varje år reklamtävlingen 100-wattaren och Stora Annonsördagen, en tema- och inspirationsdag för alla som arbetar med marknadskommunikation. Som medlem går du alltid till reducerat pris på dessa.

På gång i

Stockholm

Summit Inspiration 100-wattaren 2016
09 nov
Summit Inspiration: 100-wattaren
Seminarium | Stockholm

Välkommen till Summit Inspiration 100-wattaren och inspireras av några av de nominerade i årets tävling.

Se alla event i Stockholm

På gång i

Göteborg

Se alla event i Göteborg

På gång i

Malmö

Digital Analys Freemium Malmö 2016
Digital Analys: Freemium
Utbildning | Malmö

Välkommen till en mycket snabb, innehållsrik och intensiv utbildning inom digital analys. Utbildningen vänder sig till dig som vill uppdatera dig och höja kompetensnivån.

Se alla event i Malmö

Vi står alltid på våra medlemmars sida och driver frågor i annonsörernas intressen. Tillsammans visar vi att effektiv reklam gör nytta. För näringslivet, för individen och för samhället i stort.

Anders Ericson, vd Sveriges Annonsörer

Reklam? Ja tack!

Sveriges Annonsörer står alltid på annonsörernas sida och driver frågor i våra medlemmars intressen. Ju fler vi är, desto starkare är vi. Och ju starkare vi är, desto större chans att påverka. Politiker, opinionsbildare och reklambranschen.

Tillsammans visar vi att effektiv reklam gör nytta. För näringslivet, för individen och för samhället i stort.

Mer om vår agenda

 

Remisser

Pressmeddelanden

27 okt 2016

Volvo är bilvarumärket överlägset flest svenskar föredrar, när de får välja fritt bland de 15 mest säljande märkena. Nästan var fjärde säger sig föredra bilmärket Volvo framför föreslagna bilmärken. Det visar en färsk undersökning från Novus, genomförd på uppdrag av intresseorganisationen Sveriges Annonsörer inför bilens dag 28 oktober.

Debatter & Inlägg

17 okt 2016

När man som köpare av kommunikation väl har bestämt sig för att man vill byta byrå, hitta en ny samarbetspartner som ska hjälpa till att utveckla en kommunikation som ska nå de mål man har satt upp – hur ska man göra då?