Juridik i den digitala världen

23
feb

Välkommen till detta förlängda frukostseminarium som tar avstamp i Sveriges Annonsörers utbildning Juridik i den digitala världen.

Denna förmiddag står Sveriges Annonsörers förbundsjurist, Tobias Eltell, för presentationen som kommer att ta oss med in i den digitala marknadsjuridiken.

I den digitala miljön uppstår ständigt nya marknadsföringsmöjligheter och det är inte alltid lätt att som annonsör veta vad man får och inte får göra på nätet. För att reda ut vissa oklarheter och förtydliga vad som gäller kommer Tobias bland annat att dyka ner i följande frågeställningar:

  • Vad går gränsen mellan reklam och information? Var befinner sig bloggare och influencers?
  • Vem ska reklammarkera blogginlägg som visar sig vara reklam?
  • Vad måste vi tänka på när det gäller tävlingar i sociala medier?
  • Hur får vi åberopa tester och undersökningar i reklam?
  • Vad får vi göra vi med de personuppgifter vi samlar in?
  • Är det fritt att ”låna” bilder och illustrationer på nätet?
  • Hur inhämtar vi samtycke från modeller?
  • Vem äger rättigheterna till det som publiceras på Facebook och Instagram?

Tobias Eltell rund friOm Tobias Eltell

Tobias är Sveriges Annonsörers flitigt anlitade förbundsjurist. Han hjälper medlemmarna med kniviga frågor om rätt och fel inom marknadsjuridiken. Den marknadsjuridiska tjänsten är utan extra kostnad, den ingår i medlemskapet. Läs mer om Sveriges Annonsörers rådgivning


Om seminariet

Vi börjar med mingel och frukost från 08:30. Klockan 09:00 börjar seminariet och slutar 11:00.


Anmälningsvillkor

Seminariet arrangeras exklusivt och utan kostnad för medlemmar i Sveriges Annonsörer. Om du får förhinder kan anmälan överlåtas till annan person inom samma företag. Eventuell avanmälan måste göras senast 24 timmar innan seminarietillfället, i annat fall faktureras 400 kronor exklusive moms. Du kan avanmäla dig genom att maila till info@annons.se


Till kalendariet

Anmäl dig

E-postadressen som ska knytas till den här anmälan.
Inloggade medlemmar kan se en lista med namnen på dem som är anmälda till evenemanget. Kryssa i den här rutan om du inte vill att ditt namn ska visas i listan.