Cecilia Dollander - tillförordnad jurist på Sveriges Annonsörer

Sveriges Annonsörer |

Måndagen den 28 maj börjar Cecilia Dollander som tillförordnad jurist på Sveriges Annonsörer efter Tobias Eltell som samma dag börjar som jurist på Reklamombudsmannen.

Cecilia kommer från advokatbyrån Maqs i Stockholm och finns behjälplig för Sveriges Annonsörers medlemmar under tiden som rekryteringen av en ny jurist pågår. Cecilia finns tillgänglig för medlemmar med frågor om marknadsjuridik under tre eftermiddagar i veckan; tisdagar, onsdagar och torsdagar till och med den sista juni 2012.

Hej Cecilia, vem är du egentligen?
- Min juridikbana började i föreläsningssalarna i Lund år 2004. Vid sidan av mitt engagemang för juridik, har jag även ett affärsmässigt intresse, vilket ledde till att jag parallellt med mina juridikstudier tog en kandidatexamen i företagsekonomi. Som en del i min utbildning åkte jag sommaren 2008 till USA för att arbeta som en ”intern” på advokatfirman World Patents. Superkul och förstås väldigt lärorikt. Efter avklarade studier fick jag anställning som tingsnotarie på Västmanlands tingrätt. Efter två års pendlande mellan Stockholm och Västerås var jag väldigt glad över att få börja som biträdande jurist på Maqs. Nu får jag syssla uteslutande med den juridik som ligger mig varmast om hjärtat, immaterialrätt, marknadsrätt samt processrätt, och dessutom tillsammans med härliga kollegor (ett plus i kanten är även att jag kan göra detta på 25 minuters gångavstånd från hemmet).

När jag inte jobbar försöker jag att umgås så mycket som möjligt med familj och vänner. Hinner jag dessutom med några träningspass i veckan, ger jag mig själv en stjärna i kanten, vilket alltid känns bra! Jag har härutöver ett brinnande intresse för all typ av musik och kopplar gärna av en kväll tillsammans med min gitarr.

Hur mycket har du arbetat med marknadsjuridiska frågor?
- Under min tid på Maqs har jag vid åtskilliga tillfällen ställts inför och utrett marknadsjuridiska frågeställningar. Alltifrån frågor som rör marknadsföring av alkoholhaltiga drycker, möjligheten att använda sökord relaterade till andra näringsidkares varumärken i egna SEM-kampanjer (exempelvis Google Adwords) till frågor om jämförande reklam och prisangivelse.

Hur tycker du att det ska bli att arbeta med Sveriges Annonsörer och våra medlemmar?
- Jag tycker att det skall bli intressant och spännande att få möjlighet att arbeta tillsammans med Sveriges Annonsörer. Att få ha kontinuerlig kontakt med medlemmarna och att agera som juridisk rådgivare och bollplank i en mängd varierande frågor ska bli roligt och även utmanande! Dessutom är det en stor förmån att få en inblick i och vara en del av världens största annonsörorganisation.

Vad kommer du att kunna hjälpa Sveriges Annonsörers medlemmar med?
- Min förhoppning är att jag med min bakgrund och min tidigare erfarenhet kommer kunna bistå medlemmarna med juridisk rådgivning och kunna agera som bollplank när marknadsjuridiska avvägningar är aktuella.

Välkommen Cecilia, vi hoppas att du ska trivas!

Maila Cecilia på cecilia.dollander@annons.se
Ellerr ring, tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 13 och 17 på telefon 08-545 252 36