Micael Dahlén tog hem Stora Annonsörpriset

Sveriges Annonsörer |

För sjunde året delades Stora Annonsörpriset ut. Detta skedde i samband med intresseorganisationen Sveriges Annonsörers Stora Annonsördag. Priset syftar till att premiera en person som gjort en betydelsefull insats för landets annonsörer. I år gick priset till ekonomieprofessor Micael Dahlén.

En jury, består av Sveriges Annonsörers Annonsörkommitté, har utsett 2009 års vinnare med motiveringen:

Micael Dahlén har givit marknadsföringen en akademisk legitimitet och bevisat att den empiriskt fungerar. Micael har också bidragit till att höja statusen på marknadsföring genom att på olika sätt ta plats i medierna.

- Priset betyder mycket för mig. Jag är jättestolt över att Handelshögskolan och min forskningssektion CCM (Center for Consumer Marketing) nyligen rankades som etta i Europa och toppskiktet i världen inom forskningsfältet. Men vi har ett tydligt mantra att det vi arbetar med ska göra skillnad, att det verkligen ska komma till användning. Stora Annonsörpriset känns som ett fantastiskt kvitto på att det vi gör uppskattas och används, säger Micael Dahlén.

- Micael har lyckats nå nya målgrupper och på ett helt nytt sätt. I årets jury rådde en total enighet om pristagaren, säger Margareta Kylberg, projektledare för Stora Annonsördagen.

För mer information, kontakta:
Margareta Kylberg, medierådgivare på Sveriges Annonsörer och projektledare för Stora Annonsördagen.
E-post
margareta@annons.se, telefon 08-545 252 37 eller 0705-24 57 55.

Sveriges Annonsörer är intresseorganisationen som arbetar för effektivare marknadskommunikation. Detta genom att skapa större effekt på medlemmarnas investeringar i reklam och övrig kommunikation, öka kunskapen och representera deras intressen. Vi ägs av våra medlemmar, landets största annonsörer, vilka står för hälften av de samlade reklam- och medieinvesteringarna i landet.