Reklamskolan Hyper Island tilldelas Stora Annonsörpriset 2015

Sveriges Annonsörer |

Hyper Island fick idag ta emot priset på Sveriges Annonsörers årliga tema- och inspirationsdag Stora Annonsördagen, på Grand Hôtel i Stockholm. De fick priset för att de med stor framgång utbildar designers, kreatörer och strateger för framtiden näringsliv.

– Styrelsen för Sveriges Annonsörer är väldigt glada över att kunna belöna Hyper Island som ligger i absolut framkant när det gäller utbildning inom digital kommunikation. Hyper Island har under snart 20 år utbildat ett stort antal designers, kreatörer och strateger som bidragit till att höja den kommunikativa nivån inom det svenska såväl som det internationella näringslivet. Att de även erbjuder personlig ledarutveckling för sina studenter skapar kommunikatörer för framtidens näringsliv som är tryggare och som kommer att bli bättre ledare, säger Mats Liedholm, styrelseordförande i Sveriges Annonsörer.

Intresseorganisationen Sveriges Annonsörer arrangerar Stora Annonsördagen och delar även ut priset. Stora Annonsörpriset delas årligen ut till en person eller en organisation som har gjort en betydelsefull insats för landets annonsörer.

Bland årets nominerade fanns Spotify och Alex & Sigge, men det var Hyper Island som tog hem priset med följande motivering:

”Att befinna sig på en ö kan ha sina fördelar. Om den dessutom befolkas av kreativa människor – som drivs av en passion att skapa digital och interaktiv kommunikation – så blir livet på en ö genast till en dans.

Vinnaren av Stora Annonsörpriset 2015 har under snart 20 år utbildat ett stort antal designers, kreatörer och strateger, som alla har bidragit till att höja nivån och format utvecklingen inom det svenska såväl som det internationella näringslivet. Tack för allt Hyper Island!”

Nomineringsprocess
Sveriges Annonsörers verkställande utskott tar fram en bruttolista på nominerade, från vilken styrelsen väljer ut tre toppkandidater. Utav dessa tre utses en vinnare av styrelsen.

Tidigare pristagare
2003 Jan Stenbeck
2004 Leon Nordin
2005 Birgit Friggebo
2006 Bror Anders Månsson
2007 Pelle Törnberg
2008 Jonas Birgersson
2009 Micael Dahlén
2010 Nyamko Sabuni
2011 Staffan Forsman & Sven-Olof Bodenfors
2012 Reklamombudsmannen
2013 Aftonbladet
2014 Berghs School of Communication

Mer information om Stora Annonsörpriset: www.annons.se/stora-annonsorpriset

STORA ANNONSÖRDAGEN 2015
Årets tema är ”Marknadschefen 3.0”. Hur ser utmaningarna ut framöver? Hur hänger man med i svängarna och optimerar sin marknadsföring i vår ständigt föränderliga omvärld? Det är lätt att lockas till att hitta snabba svar. Men som med allt annat ett företag väljer att göra, eller inte göra, måste marknadschefen börja med att ställa rätt frågor.

Konferencier
Dagen inleds och modereras av den hyllade kommunikatören Lottie Knutson.

Mer information och program: www.annons.se/stora-annonsordagen-2015

Kontaktperson
Erik Huss, pressansvarig, Sveriges Annonsörer
E-post: erik.huss@annons.se
Telefon: 08-545 252 34, 0725-66 15 70

Samarbetspartners 2015: 
Inhouse, Ipsos, Scream, Smartclip, Resumé, Baluba och Delegia.

Biblioteket

Biblioteket

Som medlem i Sveriges Annonsörer kan du logga in och ta del av avtal, rekommendationer, rapporter och presentationer.