Reklamspaning från cykelsadeln

Sveriges Annonsörer |

Sveriges Annonsörers medarbetare Mikael Karlsson, tekniskt ansvarig för KIA-index och redaktör för KIA-Index nyhetsbrev, ska ge sig ut på en annorlunda resa i sommar. På sin tur har han lovat att rapportera om reklam han möter; rolig, konstig, bra eller mindre bra. Allt rapporteras på vår Facebooksida.

Tjena Micke - du ska ut och cykelsemestra i Europa alldeles själv, berätta!
-Min cykeltur tar mig från Sverige till Tyskland, vidare till Österrike och Ungern. Efter Ungern kommer jag att cykla mot Schweiz och sen tillbaka till Tyskland för att sedan ta mig hem till Sverige igen. Cyklandet är beräknat till ungefär 4 000 kilometer.

Hur länge tänkte du hålla på?
-Resan kommer att ta ungefär tre till fyra veckor beroende på fart jag håller. Mitt mål är att cykla 200 kilometer per dag (eller ungefär 9 timmar på sadeln). Jag kommer att välja vägar genom landsbygd och mindre städer så det blir nog mycket grus och sämre asfalt.

Varför? - Det finns ju flera smartare alternativ att förflytta sig?
-Jag tycker om utmaningar och söker äventyr. Att resa är för mig en viktig del av mitt liv och jag söker alltid nya destinationer och sätt att ta mig fram. Den senaste cykelresan jag gjorde var för ett och ett halvt år sedan då jag cyklade från norra Australien till södra. Det jag förväntar mig av denna cykling är mer variation både vad det gäller landskap och kultur. Och så är det inte lika varmt som det var i Australien (och inte lika många ormar längs vägen).

Vilket stopp ser du mest fram emot?
-Att se Berlin i horisonten, Budapest, Alperna ... det är så många. Mest av allt ser jag fram emot de "små" upplevelserna längs vägarna på landsbyggden.

Vilken sträcka tror du blir jobbigast?
-Sträckan ut från Stockholm då jag vill så gärna komma in i cyklingen och ta mig mot okända trakter. Tror också det blir tufft att cykla över Alperna i Österrike.

Kommer du orka dansa när du kommer fram?
-Jag har alltid lite ork kvar för att dansa!

Du ska hålla koll på reklam utmed vägen och ge oss uppdateringar och tokigt, knasigt eller snyggt - vad tror du att du kommer att mötas av när det gäller reklam?
-I mina resor genom Asien, Australien, USA, Karibien, Centralamerika och stora delar av Europa har jag stött på både det ena och det andra vad det gäller udda namn och bildval/grafisk design. Under denna resa tror jag tror det blir en blandning av hemmasnickrade skyltar till, för oss svenskar, roliga namn på butiker och produkter.

Inte direkt en tur som lämpar sig för den gamla trotjänaren som står och rostar i cykelförrådet,  vad har du för utrustning?
-Min cykel är en Nishiki Ultra Pro som jag har satt på punkteringsfria däck från Schwalbe, bytt till robustare pedaler, mer tålig pakethållare och större bar-ends så jag kan variera mitt grepp och sist, men inte minst har jag satsat på en skön sadel. Det jobbigaste med att cykla långt är att rumpan tar stryk, för att undvika detta har jag inhandlat ett par Craft cykelbyxor som är riktigt sköna.
Till resan har jag dessutom inhandlat ett superlätt tält som heter BigAgnes Seedhouse SL2. Den väger bara 1,5 kg och är mycket slitstark. För att sova har jag köpt Haglöfs LIME50 som är en lätt sovsäck och det allra minsta liggunderlaget från Exped. Hela min packning (inklusive tält och sovsäck) väger 8 kg och ryms i en duffel-väska från NorthFace som jag sätter på pakethållaren. Jag valde en duffel-väska istället för klassiska cykelväskor för att jag lätt vill kunna ha väskan som ryggsäck när jag går på lokala upptäcksfärder till fots.

Blir du sponsrad?
-Nä, jag har tyvärr ingen sponsor men jag är självklart öppen för förslag!

Lycka till och vi ses på Facebook!