Läs. Klicka in. Inspireras. Återvinn. Lucka 16-22.

Årets julkalender – ”återkalendern”

Årets julklapp är det återvunna plagget. I sann återvinningsanda återvinner vi vår julkalender från 2017 och i år ger vi dig en idé per dag att inspireras av. Genom att inspireras av andra kan vi uträtta nya stordåd. Eller som David Bowie sa: ”Den enda konst jag någonsin kommer att studera är den jag kan stjäla ifrån”. Årets kalender är uppdelad i första till fjärde advent så håll utkik varje söndag för nya idéer att återvinna!

 

Lucka 16
Tro på något.
Nikes kampanj med Colin Kaepernick fick folk att elda upp skor. Men, den fick också folk att tro på Nike, och deras mission. Just do it.
https://bit.ly/2L9wl4z

Lucka 17
Rädda planeten.
Plast är en miljöbov. Men det går att vända trenden, genom tänka annorlunda. Bryggeriet ”Saltwater Brewery” tog fram ät-bara sex-packs-ringar runt sina ölburkar, istället för plast. Genialt. Skål!
https://bit.ly/1TLUzNy

Lucka 18
Gör tråkigt roligt.
Att vänta i köer är tråkigt och blir en berg-och-dal-bana för humöret. Det går att göra tråkigt roligt. Se hur Liseberg lyckades med det för sin attraktion Helix.
https://bit.ly/2EfaHuc

Lucka 19
Tänk cirkulärt.
Att köpa nytt är inte alltid bäst. Speciellt inte om det är en pryl du sällan använder. Malmö Järnhandel lanserade världens första ”Toolpool” där du lånar istället för köper.
https://bit.ly/2UDRp7V

Lucka 20
Berätta en story.
ICA:s reklam-såpa är världens längsta. Och det finns en anledning. Det är välprodu-cerat och roligt. Men, deras mest sedda avsnitt är något annat än humor, det är en pusselbit som inte passar in, förutom i hjärtat hos tittarna.
https://bit.ly/1swUTXh

Lucka 21
Låt andra prata.
Att prata om sin egen förträfflighet kan vara lyckat, men att få andra att prata är än bättre. När Svenska Turist-föreningen ville marknadsföra Sverige, lät de svenskarna prata. Det blev en ringande succé.
https://bit.ly/2kLXGfl

Lucka 22
Visualisera mera.
Ibland är det svårt att beskriva och prata om problem. En lösning kan vara att visu-alisera för att göra det mer greppbart. Som TAC gjorde när de skapade karaktären ”Graham” för att prata kroppsskador.
https://bit.ly/2a3pg21

 

Ladda ner din återkalender här