Läs. Klicka in. Inspireras. Återvinn. Lucka 9-15.

Årets julkalender – ”återkalendern”

Årets julklapp är det återvunna plagget. I sann återvinningsanda återvinner vi vår julkalender från 2017 och i år ger vi dig en idé per dag att inspireras av. Genom att inspireras av andra kan vi uträtta nya stordåd. Eller som David Bowie sa: ”Den enda konst jag någonsin kommer att studera är den jag kan stjäla ifrån”. Årets kalender är uppdelad i första till fjärde advent så håll utkik varje söndag för nya idéer att återvinna!

 

Lucka 9
Stå för något.
Det är lätt att dras med när alla går åt samma håll. Som under Black Friday. Inspireras av hur Patagonia vågade stå för något annat under rea-dagen. 
https://bit.ly/2cI3OG0

Lucka 10
Gör gott.
När orkanen Harvey slog till behövdes hjälp. Bryggeriet Anheuser-Busch drog sitt strå till stacken och ställde om bryggeriet från att brygga öl till vatten.
https://bit.ly/2Plh5lz

Lucka 11
Ge mervärde.
Det finns ett talesätt som lyder; det du ger, får du tillbaka. Sporras av Apple som under ett år bjöd på inspirerande och pedagogiska fria sessioner varje dag i sina butiker.
https://bit.ly/2E59jKP

Lucka 12
Tänk på ljudet.
Ljud spås bli nästa stora grej. Old Spice tog internet med storm, en röst som etsade sig fast. Länge.
https://bit.ly/1gFtMQX

Lucka 13
Tänk utanför er målgrupp. 
Gajmers förknippas ofta med unga människor. Tänk svett, tuggummi och joltcola. Men, det finns andra också. Riktigt gamla sådana. Något Lenovo tagit fasta på. Genom att tänka utan-för sin primära målgrupp kan man nå en ny.
https://bit.ly/2E6S4J9

Lucka 14
Använd mediet.
Genom att ta en svaghet i en mediekanal och använda den till sin fördel kan man göra något riktigt oväntat och effekt-fullt. Som Kvinnojouren Ellinor gjorde på Facebook. Ibland måste vi stanna upp och lyssna. Och slå på ljudet.
https://bit.ly/2G2orLn

Lucka 15
Bryt tabun.
Blod är normalt. Mens likaså. Ändå är mensblod oftast en blå vätska i reklam. Galet. Libresse bestämde sig för att försöka ändra på det och bryta tabun kring mens. Vilket tabu kan ni bryta? 
https://bit.ly/2SvVOrl

 

Ladda ner din återkalender här

Julkalender 2 advent 2018