Göteborg: Det senaste inom reklamjuridiken i den digitala världen - några nedslag

20
feb
  • Typ: Seminarium
  • Datum:
  • Tid: 08:30 - 10:30
  • Ort: Göteborg
  • Lokal: Hotell Liseberg Heden Sten Sturegatan 1 Göteborg
  • Arrangör: Sveriges Annonsörer
  • Pris: Exklusivt och utan extra kostnad för Sveriges Annonsörers medlemmar

Den digitala tekniken ger möjligheter för er som marknadsförare men kan också leda till att en snabbare produktion av innehåll sker. Det ställer stora krav på dig som annonsör att följa de lagar och etiska regler som gäller i det digitala reklamlandskapet. Vi ger dig senaste nytt inom reklamjuridiken.

Välkommen på juridikseminarium den 20 februari. Vår förbundsjurist ger en uppdatering om utvecklingen kring reklammarkering och andra relaterade frågor kring influencersamarbeten i form av Reklamombudsmannens senaste praxis och Konsumentombudsmannens pågående rättsprocess mot en influencer i Patent- och marknadsdomstolen. Vi tittar även närmare på ansvaret för dig som annonsör kring påståenden som en influencer gör om era produkter eller era konkurrenter inom ramen för ert samarbete.

Spelmarknaden omreglerades den 1 januari i år. Vad innebär det för dig som annonsör? I och med den nya spellagen ges vissa möjligheter till att använda reklamlotterier i sociala medier och vi tittar närmare på vad du som marknadsförare ska tänka på för att göra rätt. 

Och som vanligt har du möjlighet att ventilera dina frågor och utmaningar inom ramen för seminariet, välkommen!


Om Föreläsaren

Tobias Eltell är förbundsjurist på Sveriges Annonsörer.


Om Seminariet

Sveriges Annonsörer är Sveriges största nätverk för dig som jobbar med kommunikation. Kom och mingla med branschkollegor.

Vi inleder med lättare frukost klockan 8:30. Seminariet börjar klockan 9:00 och slutar senast 10:30. 


Anmälningsvillkor

Anmälan är personlig och kan inte överlåtas åt någon annan. Om du får förhinder, måste du meddela detta senast 24 timmar innan träffen, annars debiterar vi 400 kronor (exklusive moms). Du avanmäler dig genom att maila till info@annons.se.


De personuppgifter du lämnar till oss i samband med nätverksseminarier/inbjudningar behandlas i enlighet med Dataskyddförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i något annat syfte än att göra din upplevelse av vår aktivitet blir så bra som möjligt. Ta del av våra fullständiga riktlinjer för hantering av personuppgifter.


Tillbaka till kalendariet

Fler event i Göteborg:

Göteborg: Sluka marknadsandelar med Sharkonomics
Seminarium | Göteborg

Hajar är inte bara naturens mest fruktade rovdjur, de är också strategiska och effektiva, egenskaper som kan vara till nytta även i affärslivet. Välkommen till ett seminarium med författaren och bloggaren Stefan Engeseth. Stefan föreläser utifrån sin senaste bok Sharkonomics, som visar hur företag, genom att ta lärdom av hajars beteenden, kan lyckas ta marknadsandelar av konkurrenter.

Anmäl dig

E-postadressen som ska knytas till den här anmälan.
Inloggade medlemmar kan se en lista med namnen på dem som är anmälda till evenemanget. Kryssa i den här rutan om du inte vill att ditt namn ska visas i listan.