Nya spellagen – är slogantvånget borta för reklamtävlingar?

30
jan
 • Typ: Seminarium
 • Datum:
 • Tid: 08:45 - 10:00
 • Ort: Stockholm
 • Lokal: Sveriges Annonsörer Klara Östra Kyrkogata 2B
 • Arrangör: Sveriges Annonsörer
 • Pris: Exklusivt och utan extra kostnad för Sveriges Annonsörers medlemmar

I och med spelmarknaden omregleras från 1 januari 2019 får den nya lagstiftningen också påverkan på s.k. reklamlotterier som i viss mån öppnar upp för att arrangera reklamlotterier som en marknadsföringsåtgärd.

På grund av det svenska lotterimonopolet har alla som skapat marknadsföring garanterat kommit i kontakt med gränsdragningen mellan tävling och lotteri. Eftersom spelmonopolet innebär att alla lotterier kräver tillstånd och inga tillstånd beviljas för kommersiella lotterier har man som marknadsförare varit ”tvingad” till att arrangera en tävling där en prestation avgör vem som vinner priset. Vanligast är att de som är med och tävlar ska skapa en slogan eller en bild som en jury sen bedömer. Trots att reglerna är tydliga kan det vara lätt att gå fel och det är inte alls ovanligt att otillåtna lotterier förekommer i sociala medier.

Frågeställningar som du får svar på under seminariet:

 • Vad innebär den nya spellagen för reklamlotterier?
 • Vad ska du som marknadsförare tänka på för att göra rätt?
 • Har tävlingar med prestationskrav spelat ut sin roll?
 • Vilka skattemässiga konsekvenser får denna förändring?  

Om Föreläsaren

    

Cecilia Torelm Tornberg och Sandra Hansson är advokater verksamma på advokatfirman MarLaw som är specialiserad på marknadsrätt och Tobias Eltell och Niklas Briselius, förbundsjurister på Sveriges Annonsörer som dagligen bistår Sveriges Annonsörers medlemmar med juridisk rådgivning inom reklamjuridik.


Om Seminariet

Sveriges Annonsörer är Sveriges största nätverk för dig som jobbar med kommunikation. Kom, mingla och inspireras tillsammans med branschkollegor. Vi inleder med frukostmingel 08:45. Seminariet börjar klockan 09:00 och slutar senast 10:00.


Anmälningsvillkor

Seminariet arrangeras exklusivt och utan kostnad för medlemmar i Sveriges Annonsörer. Om du får förhinder kan anmälan överlåtas till annan person inom samma företag. Eventuell avanmälan måste göras senast 24 timmar innan seminarietillfället, i annat fall faktureras 400 kronor exklusive moms. Du kan avanmäla dig genom att maila till info@annons.se.

Till kalendariet


De personuppgifter du lämnar till oss i samband med nätverksseminarier/inbjudningar behandlas i enlighet med Dataskyddförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i något annat syfte än att göra din upplevelse av vår aktivitet blir så bra som möjligt. Ta del av våra fullständiga riktlinjer för hantering av personuppgifter.

Fler event i Stockholm:

Attribution och mätning, hur gör jag? med Google
Seminarium | Stockholm

Vilka delar i marknadsföringspusslet bidrar till framgång? Den 26 mars visar Googles mätningsspecialist Olesya Moosman dig värdet av och ger dig information om hur du formar en fungerande attributions- och mätmodell. 

8 principer för kommunikationseffekt
Seminarium | Stockholm

Välkommen till vårt närverkseminarium den andra april. Hör KOMMs Effektkommitté redogöra för Effektprinciperna - åtta principer för hur man bör tänka kring och arbeta med kommunikationseffekt.

 

Nätverket Ambassadörerna: Sluka marknadsandelar med Sharkonomics
Nätverksträff | Stockholm

Hajar är inte bara naturens mest fruktade rovdjur, de är också strategiska och effektiva, egenskaper som kan vara till nytta även i affärslivet. Välkommen till Nätverket Ambassadörerna den 4 april med författaren och bloggaren Stefan Engeseth. Stefan föreläser utifrån sin senaste bok Sharkonomics, som visar hur företag, genom att ta lärdom av hajars beteenden, kan lyckas ta marknadsandelar av konkurrenter.

Nätverk: Inhouse
Nätverksträff | Stockholm

Den här nätverksträffen är för dig som jobbar som marknadschef eller motsvarande och funderar på att ta hem delar av kommunikationen inhouse eller har haft inhouse under en period och vill dela med dig av dina erfarenheter. 

 

Anmäl dig

E-postadressen som ska knytas till den här anmälan.
Inloggade medlemmar kan se en lista med namnen på dem som är anmälda till evenemanget. Kryssa i den här rutan om du inte vill att ditt namn ska visas i listan.