Bli en digital expert

När ni vill höja kunskapsnivån på hela avdelningen inom ett område som är relevant för just er, då är en skräddarsydd utbildning något för er.

Inriktningen väljer ni själva utifrån era behov och önskemål. Det kan till exempel handla om digital strategi, digital kampanjstrategi, big data, sociala medier, sökordsmarknadsföring, mobilmarknadsföring, sajtoptimering eller e-postmarknadsföring.


Kursexempel: Google Analytics

I den här kursen lär ni er först allmän webbanalys och vad just Google Analytics är bra för, inklusive grundbegrepp och metoder man måste ha för att dra nytta av analyssystemet. Därefter övergår kursen till specifika tillämpningar såsom att tagga händelser, uppföljning av trafikkällor och kampanjer, funnelanalys och optimering, samt automatiska rapporter etc.

I kursen säkerställs att samtliga berörda medarbetare är på samma nivå och förstår både webbanalysens möjligheter och den mest fundamentala användningen av Google Analytics. Utbildningen sker under en halvdag av certifierad GA-analytiker. Kursen inbegriper föredrag, illustrativa case och olika övningsuppgifter.


Kursexempel: Digital Kampanjstrategi

I denna kurs får ni lära er hur ni blir ännu bättre köpare av digitala kampanjer genom att utveckla en digital kampanjstrategi med verktyg för att hantera olika kampanjlösningar och medier. Kursen ger fördjupad kunskap om hur ni skriver den digitala delen av en professionell brief som säkerställer god leverans från era byråer.

Ni får insikter om de speciella förutsättningar som gäller när ni ska skapa effektiva processer och rutiner för köpt media i just de digitala kanalerna. Till detta kommer ett antal enkla verktyg i form av matriser, mallar och riktlinjer som direkt kan omsättas i ert arbete på hemmaplan.

Kursen ger svar på och guidelines kring möjligheterna och utmaningarna med digitala kampanjer. Hur ni skriver en bra brief och bäst matchar era byråer. Kursen ger förutsättningarna för en god medie- och kommunikationsstrategi, och hur mycket ni behöver känna till om olika medieval, prissättning, valuta och optimeringsalternativ. Det vill säga, hur ni blir ännu bättre köpare och skapar de bästa förutsättningarna för att generera så hög ROI på era medie- och reklaminvesteringar som möjligt.

Utbildningen sker under en halvdag och inbegriper föredrag och workshop-övningar.


Kursexempel: Digital strategi

I den här kursen lär du och dina kollegor er hur ni utvecklar en digital strategi för ert företag i sju konkreta steg som innehåller följande moment:

  • Så sätter ni digitala mål
  • Kartläggning av för- och nackdelar med olika digitala medier
  • Matcha mål och medel
  • Metodik för synkronisering av budget, organisation och övrig strategi
  • Översättning av allt till en konkret aktivitetsplan för implementering

Genom den här kursen skapas en plattform för företaget att utveckla en skräddarsydd digital strategi. En strategi som ger dig och ditt företag styrmedel för digitala aktiviteter som med största sannolikhet tar er mot företagets mål med minsta möjliga insats och på kortast möjliga tid.

Utbildningen sker under en heldag och inbegriper föredrag, diskussioner, caseövningar och företagsanpassad workshop.


Priser

Ordinarie medlemspris för en halvdag är 11 900 kronor, för en heldag 18 900 kronor. Priserna inkluderar samtliga medarbetare, oavsett hur många ni är. För övriga upplägg faktureras vanligtvis timarvode, om inga andra överenskommelser gjorts.


Boka kurs

För mer information om de företagsanpassade utbildningarna inom digital marknadsföring är du välkommen att kontakta Sveriges Annonsörers digitala rådgivare, Malin Johansson på telefon 0730-67 89 44 eller via e-post malin.johansson@annons.se.


Till Kalendariet

Certifieringar 2016 liten

Unik certifiering!

Nu har du möjlighet att skaffa en unik certifiering som Digital Marketing Professional eller Digital Marketing Master.

Läs mer om certifieringarna


90 minuters fri rådgivning

I en Digital Sanity Check går ni tillsammans med någon av våra digitala rådgivare igenom er digitala status. Ni får 90 minuters skräddarsydd rådgivning helt utan kostnad.

Läs mer om erbjudandet här