Moderorganisationen för världens annonsörföreningar

Sveriges Annonsörer är medlem i World Federation of Advertisers, WFA, som är moderorganisationen för annonsörföreningar runtom i världen. World Federation of Advertisers, WFA, arbetar för annonsörernas intressen ur ett internationellt perspektiv, med att försvara och om möjligt utvidga friheten att kommersiellt annonsera och informera om varor och tjänster i alla länder.

World Federation of Advertisers (WFA) är världens enda globala organisation som representerar annonsörernas gemensamma intressen. I WFA ryms ett nätverk med 60 nationella annonsörorganisationer från fem kontinenter och 60 av världens största annonsörer. WFA representerar cirka 90 procent av världens globala investeringar i marknadskommunikation, vilket motsvarar cirka 700 miljarder dollar årligen.

WFA har sitt huvudkontor i Bryssel, Belgium och Stephan Loerke är Managing Director.


Global Marketer Conference

I mars varje år samlas medlemmarna i WFA för att delta i Global Marketer Conference.

 

2013 hölls konferencen i Bryssel och 2014 i Sydney. 2015 var Marocko värdland, och i mars 2016 var det Malaysias tur. 2017 samlades medlemmarna i Kanada och 2018 hölls konferensen i Japan.


Internationellt pris till Sveriges Annonsörer

I Tokyo 2018 fick vi ta emot det internationella priset WFA´s "President's Award” för vår kampanj "Ursäkta att vi stör" som gjordes tillsammans med Forsman & Bodenfors. Vi tog emot samma pris 2015 då för vår Nordkoreakampanj som gjordes 2012, även då tillsammans med Forsman & Bodenfors. Priset hyllar initiativ som gjort riktig skillnad för reklam- och kommunikationsindustrin.


Tillbaka till På agendan

 

 

 

 

 

Internationella rapporter

Som medlem kan du ladda ner internationella rapporter från WFA. Du hittar dessa och mycket mer i vårt digitala Bibliotek. En del är öppet för alla, annat är låst för dig som medlem.

Till Biblioteket


Pressfrågor?

Kontakta Sveriges Annonsörers vd Hanna Riberdahl via mail eller på telefon 0702-29 66 90.

Maila Hanna