Coronastöd och insikter2020-08-26T15:21:04+02:00

Coronastöd och insikter

Som marknadsförare ställs vi på prov i den nya verklighet coronaviruset har medfört. På den här sidan samlar vi allt vi gör under coronakrisen för att du lätt ska hitta hjälp och stöd på ett ställe.

Marknadschefen berättar

Medlemsintervjuer
Artikelserie: Så jobbar vi i coronatider – marknadschefen berättar

Hur påverkas marknadsföringsarbetet under coronakrisen? Läs våra intervjuer.

Maria Engman, marknadschef SGN Sport
Karolina Åhs, marknadschef Plantagen
Philip Mossinger, marknadschef Panduro
Amanda Mompalao de Piro, marknadschef Circle K
Lena Rodin, marknadschef Löfbergs

Rapporter – Coronapåverkan hos svenska varumärken

Hur påverkas marknadsinvesteringarna av coronakrisen? Våra rapporter, som sammanfattar svar från ett stort antal medlemsföretag, ger en viktig lägesbild.

Vi har nu genomfört två mätningar bland våra medlemmar. Det första kartläggningen (Rapport 1) gjordes 26 mars – 1 april 2020. Den andra (Rapport 2) genomfördes 21 april-1 maj. Vår tredje (Rapport 3) och senaste rapport genomfördes 8-17 juni 2020.

Ladda ner Rapport 1 här
Ladda ner engelsk version här

Ladda ner Rapport 2 här
Ladda ner engelsk version här

Ladda ner Rapport 3 här
Ladda ner engelsk version här

Norge och Danmark har gjort liknande mätningar:

Ladda ner Norges rapport här
Ladda ner Danmarks rapport här

Facebook-gruppen Coronastöd för marknadsförare.

Tillsammans är vi starka. vår Facebook-grupp är ett forum där vi delar kunskap om hur varumärken reagerar och agerar på coronakrisen. Du som marknadsförare kan dela med dig av goda och mindre goda exempel om vad olika företag gör och hur det kommuniceras. Tanken är att vi kan inspireras och peppas av den andra och varandra.Coronapåverkan hos svenska varumärken.

Gå med i gruppen här

CMO stödlinje

Vi vet att ni är många medlemmar som sliter med frågor just nu – kostnadsbesparingar, budgetändringar, budskapsändringar osv. Därför öppnar vi nu en CMO stödlinje för er där delar av vår styrelse finns redo att hjälpa till och fungera som bollplank i de utmaningar du brottas med.

Läs mer och ta kontakt här

Poddinar

Se/lyssna på våra poddinar

Att vara marknadsförare är tufft dessa dagar, genom att prata om utmaningar och lärdomar kan vi stötta och stärka varandra. Karl-Oskar Tjernström, Stina Liljekvist, Michael Grimborg, Daniel Collin, Anne Gro Gulla, Mats Rönne och Hanna Riberdahl diskuterar och lyfter bra och mindre lyckade exempel i våra poddinar.

Se och lyssna här

Fylgia

Sveriges Annonsörer utökar rådgivning med anledning av Corona.

Genom ett samarbete med Advokatfirman Fylgia kan Sveriges Annonsörers medlemmar erhålla mycket förmånlig rådgivning avseende frågor som rör krediter, betalningsdröjsmål, obeståndsfrågor, inställda betalningar och konkursfrågor.

Läs mer här

Peter Mackhé

Svårt att planera dina medieinvesteringar i coronatider?

Det har kanske aldrig varit så svårt att sätta en medieplan som det är just nu. Därför vill vi på Sveriges Annonsörer, genom vår medieexpert Peter Mackhé, ge en bild av hur mediebeteendet har förändrats och underlätta för dig som kämpar med att hitta den rätta mixen.

Läs mer här

webinar

Se våra inspelade webinar – när det passar dig

Vill du inspireras eller lära dig mer? Då passar våra inspelade webinar perfekt. Lär dig mer om t.ex. digital annonsering och begrepp som Ad Fraud, Viewability och Brand Safety. Hör hur medielandskapet ändrats eller om varumärkesförflyttning genom datadriven strategi.

Se alla webinar här

Marknadsinsikter

Marknadsinsikter av Carin Fredlund

I våra Marknadsinsikter hittar du allt om hur du lyckas med marknadsföringens alla delar, också i coronatider. Carin Fredlund blandar forskning, expertutlåtanden, intervjuer och annat matnyttigt med sin erfarenhet och kunskap. Du läser marknadsinsikter här på hemsidan men allra bäst i vår medlemsapp som du laddar ner där appar finns.

Läs Marknadsinsikter

WFA

WFA vår moderorganisation

World Federation of Advertisers har samlat mycket bra material om coronakrisens påverkan på marknadsföring i världen.

Läs mer här

Vill du bolla något med oss?
    Till toppen